Dolgu Kremalı Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı oda sıcaklığında su
Dolgu kreması için;
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 1 yemek kaşığı mascarpone veya labne peyniri
Dolgu Kremalı Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce krema dolgu malzemelerini bir kaba aldım. Homojen kıvam alana kadar iyice çırptım.
- Kek için önce yumurtaları köpürsene kadar çırptım, toz şekeri ekledim, iyice köpürüp, şeker eriyene kadar çırptım.
- Sıra ile süt ve sıvı yağı ekledim.
- Kabartma tozu, vanilya, kakaoyu ekledim,çıkmaya devam ettim.
- Eleyerek unu ilave ettim.
- Her kekte yaptığım gibi bu aşamada çırpma teli, çırpıcı kullanmadım, spatula ile karıştırdım.
- Kek hamuru ve un iyice karıştıktan sonra yarım çay bardağı oda sıcaklığın da 1/2 çay bardağı su ekledim. Su karışana kadar hafif hafif çırptım.
- Kek hamurunu yağladığım ortaboy tepsiye aktardım.
- Hazırladığım dolgu kremasını, krema torbasını aldım, krema torbası ucunu makasla küçük kestim.
- Krema torbasının ucu kek hamurunun içine girecek şekilde, rastgele ve parça parça dolguyu keke pay ettim. Burada krema torbasının ucunun kekin içine girmesi önemli, böylece dolgu malzemesi kekin içinde kalacak.
- 200° önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirdim.
- Yaklaşık 1 saat kekin soğumasını bekledim.
- Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serperek servis ettim.
Afiyet olsun!!!!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder