Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 çay bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 250 gram buzlu meyve
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı ile eritilerek)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Kolay Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına şeker ve yumurtayı iyice köpük olana kadar karıştırın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştın.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce kıvam elde edelim.
- Fırın kabını tereyağ ile yağlayıp karşımı dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kreması için tencerenin içine malzemeleri koyup tereyağ ve vanilya hariç hepsini çırpma teli ile karıştıralım göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Altını kapattıktan sonra vanilya ve yağı ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Bu sırada soğuyan keki dikkatli bir şekilde ortadan ikiye ayıralım ve soğuyan kremayı güzelce yayalım kenarları biraz boşluk kalacak şekilde ve üzerini kapatalım.
- Sosu için meyvelerin üzerine şeker ve suyu ekleyerek kaynatalım ve robottan geçirelim ve su ile açılmış nişastayı ekleyip pişirelim ve vanilya ekleyip güzelce karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Kekimizin üzerindeki boşluk kısmını güzelce dökelim ve dolaba kaldıralım dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder