Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
Kreması için:
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra galeta unu, cevizi (rondoda çok ince olmayacak şekilde parçala)
- Hindistan cevizi, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştıralım.
- Borcamı yağlayıp karışımı içine boşaltalım ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerini bir kaç yerinden çatal batıralım ve şerbetimizi boşaltalım.
- Muhallebi için tencereye süt, nişasta ve şekeri alalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
- Soğumuş tatlının üzerine muhallebiyi dökelim ve her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
- En son olarak üstüne hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder