Kupta Kremasız Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 sıra kedi dili bisküvi 12 adet (2-3 parçaya bölün)
- 1 su bardağı kahve (Sütsüz şekersiz yaptım)
- Kakao (Servisden önce üzeri için)
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt (800 ml )
- 1 yemek kaşığı nişasta (12 gr)
- 2 yemek kaşığı un (35 gr)
- Yarım su bardağı tozşeker (100 gr)
- 2 yumurta sarısı
- 1 vanilya şekeri
- 200 gr labne peyniri veya mascarpone
Kupta Kremasız Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü, şekeri, yumurta sarılarını, nişasta ve unu bir tencereye alın iyice çırpın, ocağın altını açıp karıştırarak kaynatın.
- Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatın ve vanilya şekerini ekleyin. (ben bourbon özlü vanilya şekeri kullandım şart değil).
- Muhallebi çabuk soğuması için başka bir kaseye dökün 20 dakika ılınmaya bırakın. Ara ara mutlaka karıştırın ki kabuk bağlamasın. Veya benim gibi streç film üzerine yapıştırın ve balkona çıkarın.
- Labneyi ilave edip mixer ile iyice çırpın. En az 3 dakika bu çok önemli.
- Bisküvileri kahveye batırıp çıkarın bardaklara yerleştirin. Bisküvileri üzerine hazırladığınız kremadan pay edin tekrar bir sıra kahveli bisküvi ve son krema ile kapatın.
- En az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servisden önce üzerine kakao serpin ve dilerseniz çilek ile süsleyin.
- Acelesi olanlar kakaoyu serpip dekor edip buzdolabına kaldırabilir
Not: büyük kupalara yaptım 5 adet çıktı, siz küçük kaselere yapabilirsiniz👍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder