20 Mart 2023 Pazartesi

Kıymalı Fırın Makarnası Tarifi

 

Kıymalı Fırın Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

Kıyması:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet büyük soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram tereyağı
  • 2 adet büyük havuç
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 400 gram domates konservesi

Baharatlar

  • 1 yemek kaşığı tuz

Beşameli:

  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Makarna:

  • 3 litre su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 700 gram makarna
  • Kaşar peyniri rendesi

Tepsiye sürmek için

  • Tereyağı

    Kıymalı Fırın Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Yağ eklenip ince doğanmış soğanlar ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.
  • Rendelenen havuçlarda ilave edilerek 8-10 dakika kavrulur.
  • Daha sonra salça, domates konservesi, tuz ve baharatlarda eklenerek 3-4 dakika sonra ocaktan alınır.
  • Makarna tencerede yağlı tuzlu suda fazla yumuşamamak şartı ile haşlanır.
  • Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır.Un erimiş tereyağında hafif kavrulur ve daha sonra tuzu ve baharatı eklenir.
  • Akabinde sütte ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir ve hafif koyulaşması sağlanır.
  • Makarnalar yağlı ve tuzlu suda haşlanır.
  • Hazır olan bütün malzemeler sırasıyla tepsiye dizilir.
  • Alt tabakaya birazcık tereyağı sürülerek makarnalar dizilir, üzerine kıyma sos, onun üzerine beşamel sos ve en son aşama kaşar rendesi eklenerek ilk kısım tamamlanır.
  • Bu işlem yeniden tekrarlanır ve hazır olan yemek fırına verilir.
  • İlk 20 dakika 250 dereceli fırının alt kısmında, daha sonra 225 dereceye düşürülerek 20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder