Kıymalı Fırın Makarnası Tarifi İçin Malzemeler
Kıyması:
- 500 gram kıyma
- 2 adet büyük soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gram tereyağı
- 2 adet büyük havuç
- 3 yemek kaşığı salça
- 400 gram domates konservesi
Baharatlar
- 1 yemek kaşığı tuz
Beşameli:
- 100 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Makarna:
- 3 litre su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 700 gram makarna
- Kaşar peyniri rendesi
Tepsiye sürmek için
- Tereyağı
Kıymalı Fırın Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
- Yağ eklenip ince doğanmış soğanlar ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.
- Rendelenen havuçlarda ilave edilerek 8-10 dakika kavrulur.
- Daha sonra salça, domates konservesi, tuz ve baharatlarda eklenerek 3-4 dakika sonra ocaktan alınır.
- Makarna tencerede yağlı tuzlu suda fazla yumuşamamak şartı ile haşlanır.
- Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır.Un erimiş tereyağında hafif kavrulur ve daha sonra tuzu ve baharatı eklenir.
- Akabinde sütte ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir ve hafif koyulaşması sağlanır.
- Makarnalar yağlı ve tuzlu suda haşlanır.
- Hazır olan bütün malzemeler sırasıyla tepsiye dizilir.
- Alt tabakaya birazcık tereyağı sürülerek makarnalar dizilir, üzerine kıyma sos, onun üzerine beşamel sos ve en son aşama kaşar rendesi eklenerek ilk kısım tamamlanır.
- Bu işlem yeniden tekrarlanır ve hazır olan yemek fırına verilir.
- İlk 20 dakika 250 dereceli fırının alt kısmında, daha sonra 225 dereceye düşürülerek 20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder