Pratik Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
Pratik Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pratik kek tarifi için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri uygun bir karıştırma kabına alalım.
- Yumurta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim.
- Tüm malzeme iyice karışıncaya kadar mikserle tekrardan çırpalım.
- Kek kalıbımızı alalım, içerisine biraz sıvı yağ aldıktan sonra bir fırça yardımıyla kalıbı güzelce yağlayalım.
- Daha sonra hazırladığımız kek hamurunun yaklaşık dörtte üçünü kalıba boşaltalım.
- Kalan kek hamuruna kakao ilave edelim ve mikserle güzelce çırpalım.
- Kakaolu hamuru eklediğinizde hamurun kıvamı biraz koyulaşacaktır. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar süt ilavesi yapabilirsiniz.
- Hazırladığımız kakaolu hamuru da sade hamurunun üzerine dikkatlice dökelim.
- Kekimizi önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda yaklaşık 50-55 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kürdan testi ile kontrol ettiğimiz keki fırından alalım.
- Oda sıcaklığına gelinceye kadar beklettikten sonra kekimizi bir servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım.
- Kekimizi dilimledikten sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder