20 Mart 2023 Pazartesi

Pratik Kek Tarifi

 

Pratik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

    Pratik Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pratik kek tarifi için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Yumurta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
  • Daha sonra süt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim.
  • Tüm malzeme iyice karışıncaya kadar mikserle tekrardan çırpalım.
  • Kek kalıbımızı alalım, içerisine biraz sıvı yağ aldıktan sonra bir fırça yardımıyla kalıbı güzelce yağlayalım.
  • Daha sonra hazırladığımız kek hamurunun yaklaşık dörtte üçünü kalıba boşaltalım.
  • Kalan kek hamuruna kakao ilave edelim ve mikserle güzelce çırpalım.
  • Kakaolu hamuru eklediğinizde hamurun kıvamı biraz koyulaşacaktır. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar süt ilavesi yapabilirsiniz.
  • Hazırladığımız kakaolu hamuru da sade hamurunun üzerine dikkatlice dökelim.
  • Kekimizi önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda yaklaşık 50-55 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kürdan testi ile kontrol ettiğimiz keki fırından alalım.
  • Oda sıcaklığına gelinceye kadar beklettikten sonra kekimizi bir servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım.
  • Kekimizi dilimledikten sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder