3 Mart 2023 Cuma

Meyveli Kurabiye (Üstü Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi

 

Meyveli Kurabiye (Üstü Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 adet yumurta (1 adet yumurta akı ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı ya da 1 çay bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un (10 tepeleme yemek kaşığı normal un,4 yemek kaşığı buğday unu)
  • Taze ya da kuru meyve (incir, elma ,kayısı ,portakal,üzüm vb)

Üzeri için ;

  • 1 su bardağı ceviz ya da fındık kırığı

    Meyveli Kurabiye (Üstü Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle meyveler kabukluysa kabukları soyulur değilse normal şekilde minik küp küp doğranır .
  • Az suyla 3-5 dakika haşlanır .
  • Daha sonra suyu süzülerek soğutulur .
  • Bu arada yoğurma kabına un meyveler ceviz hariç tüm malzemeler koyularak karıştırılır .
  • Daha sonra un kontrolü şekilde ilave edilir ele yapışmayacak çok yumuşak bir hamur olmalıdır.
  • En son minik küp küp doğranmış meyveler ilave edilir .
  • Hamur yoğurulur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz kadar ya da az büyük parçalar alınarak elde yuvarlanır yumurta akına batırılarak ceviz ya da fındık kırığına bulanır ,tepsiye dizilir.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış alt üst fırında 20 dakika civarı hafif pembe renkte pişirilir afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder