Meyveli Kurabiye (Üstü Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 adet yumurta (1 adet yumurta akı ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı ya da 1 çay bardağı toz şeker
- Aldığı kadar un (10 tepeleme yemek kaşığı normal un,4 yemek kaşığı buğday unu)
- Taze ya da kuru meyve (incir, elma ,kayısı ,portakal,üzüm vb)
Üzeri için ;
- 1 su bardağı ceviz ya da fındık kırığı
Meyveli Kurabiye (Üstü Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle meyveler kabukluysa kabukları soyulur değilse normal şekilde minik küp küp doğranır .
- Az suyla 3-5 dakika haşlanır .
- Daha sonra suyu süzülerek soğutulur .
- Bu arada yoğurma kabına un meyveler ceviz hariç tüm malzemeler koyularak karıştırılır .
- Daha sonra un kontrolü şekilde ilave edilir ele yapışmayacak çok yumuşak bir hamur olmalıdır.
- En son minik küp küp doğranmış meyveler ilave edilir .
- Hamur yoğurulur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz kadar ya da az büyük parçalar alınarak elde yuvarlanır yumurta akına batırılarak ceviz ya da fındık kırığına bulanır ,tepsiye dizilir.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış alt üst fırında 20 dakika civarı hafif pembe renkte pişirilir afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder