Havuçlu Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 12 adet petibör bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Havuçlu Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçlu cezerye tarifi için öncelikle havuçlarımızı rendeleyelim.
- Daha sonra uygun bir tavada margarin veya tereyağını eritelim.
- Eriyen yağa rendelediğimiz havuçları ve toz şekeri ilave edelim. Havuçlar suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirelim.
- Suyunu tamamen çeken havuçlara ceviz içini de ekleyerek pişirmeye devam edelim.
- 1-2 dakika daha pişirdikten sonra havuçlarımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Pötibör bisküviyi rondodan geçirerek toz haline getirelim.
- Karıştırma kabına havuçları ve rondodan geçirdiğimiz bisküvileri alarak elimizle yoğuralım.
- Hazırladığımız harçtan istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayalım.
- Daha sonra cezerye toplarını Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder