24 Mart 2023 Cuma

Mısırlı Pilav Tarifi

 

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı konserve mısır tanesi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pirinçleri bekletmek için;

  • Ilık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Mısırlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir kaseye alalım, tuzlu ılık suda biraz ıslayalım. 15-20 dakika kadar nişastasından arınması için bekletelim.
  • Ardından pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alalım, tereyağının erimesini bekleyelim.
  • Tereyağı eriyince ısladığımız pirinci süzerek yıkayıp suyunu iyice sızdırınca içine atıp karıştırarak güzelce  kavuralım.
  • Ardından mısırı ilave edelim, karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Sıcak su ile tuzu ekleyerek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. İki su bardağı pirince üç bardak yeterli olur. (Ama sizin kullanacağınız pirince göre değişir. Suyunu pirincinize göre ayarlayınız  Bazen dört de çekebiliyor).
  •  Pilavımız kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Pilavımız suyunu iyice çekince ocağın altını  kapatalım. Üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Plavımızı karıştıralım, sonra yemeklerimizin yanında servis edelim. Çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder