Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı kadar un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içinde yumurta, şeker ve tuzu iyice çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Daha sonra kalan kuru malzemeleri elek yardımı ile eleyip tekrar çırpın. Daha sonra teflon tavayı bir kereye mahsus olarak çok az yağlayın.
- Bir noktadan başlayarak 1 yemek kaşığı dolusu dökün ve kendi kendine yayılmasını bekleyin. Kısık ateşte altı güzelce altın rengi alana kadar bekleyin.
- Daha sonra ters çevirip diğer tarafını pişirin. Pişerken sürekli kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder