Külah Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İçi için;
- 4 adet elma
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
Külah Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyup rendeleyin ve tavaya alın. Üzerine şeker, tarçın ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce cevizi ekleyip karıştırın, iç harcı soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alarak karıştırın.
- Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Unu dikkatli ekleyin, arada hamurdan bir parça alıp elinizde yuvarlayın. Yumuşak olmalı ama ele yapışmayacak.
- Hamuru iki bezeye ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile açın.
- Yuvarlak kalıp veya bardak ile yuvarlaklar çıkarın. Videodaki gibi ortadan kesin, çizikler atın, iç harcı kenarına yerleştirp sarın.
- Kalan hamurları hep toparlayıp tekrar açın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyeleri daha büyük şekillendirirseniz biraz daha uzun pişirin. Ilıyınca pudra şeker serpip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder