18 Mart 2023 Cumartesi

Patates Graten Tarifi

 

Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 200 gr kaşar peyniri

    Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates graten için öncelikle patatesin kabuklarını soyalım. Ardından patatesleri yıkayalım ve kağıt havlu yardımıyla kurulayalım.
  • Kuruladığımız patateslerimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde dilimleyelim.
  • Dilimlediğimiz patatesleri uygun bir fırın kabına dizelim.
  • Beşamel sosu için uygun bir tencereye tereyağını ve unu alarak unun kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım.
  • Daha sonra süt ve kremayı da ekleyerek beşamel sosumuzu kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayıp koyulaşan sosa tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocağı kapatalım.
  • Beşamel sosu ocaktan alalım ve patateslerin üzerine gezdirelim.
  • Yemeğimizin üzerini sarpişir ile kaplayalım. Bu aşamada dilerseniz sadece pişirme kağıdı ile de kaplayabilirsiniz.
  • Ardından patates grateni önceden ısıttığımız 190°C fırında, alt üst fansız ayarda patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda sar pişiri çıkartalım. Üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyip kızarana kadar 15 dakika daha pişirelim.
  • Peynirlerde eridikten sonra yemeğimizi fırından alalım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder