Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patates
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 200 gr kaşar peyniri
Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates graten için öncelikle patatesin kabuklarını soyalım. Ardından patatesleri yıkayalım ve kağıt havlu yardımıyla kurulayalım.
- Kuruladığımız patateslerimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde dilimleyelim.
- Dilimlediğimiz patatesleri uygun bir fırın kabına dizelim.
- Beşamel sosu için uygun bir tencereye tereyağını ve unu alarak unun kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım.
- Daha sonra süt ve kremayı da ekleyerek beşamel sosumuzu kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp koyulaşan sosa tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocağı kapatalım.
- Beşamel sosu ocaktan alalım ve patateslerin üzerine gezdirelim.
- Yemeğimizin üzerini sarpişir ile kaplayalım. Bu aşamada dilerseniz sadece pişirme kağıdı ile de kaplayabilirsiniz.
- Ardından patates grateni önceden ısıttığımız 190°C fırında, alt üst fansız ayarda patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda sar pişiri çıkartalım. Üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyip kızarana kadar 15 dakika daha pişirelim.
- Peynirlerde eridikten sonra yemeğimizi fırından alalım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder