Pratik Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy patates
- 1 fiske tuz
Harcı:
- 200 gram kıyma
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane soğan
- 1 büyük domates
- Tuz
- 1 çay kaşığı silme karabiber
Sosu:
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Nane
Pratik Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler halka halka doğranır. Ardından kibrit çöpü kalınlığında kesilir. Kesilen patatesler tuzlanır ve sıvı yağ da kızartılır.
- Kıymalı harç için soğan, biber ve domates küp doğranır. Tavada soğanlar sotelenir. Üzerine biber eklenir ve yumuşayana kadar sotelenir.
- Üzerine kıyma eklenir. Rengi dönüp piştiğinde domatesler ve baharat eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- Son olarak doğranmış maydonoz eklenerek alınır. Yoğurt sosu için ayrı bir kaseye yoğurt, biraz yoğurt suyu ve tuz alınarak çırpılır.
- Sos tavasına biraz sıvı yağ alınarak domates salçası kavrulur. Üzerine nane eklenir.
- Pişen patatesler servis tabağına alınır.
- Üzerine yoğurt sosu dökülür. Üstüne salça sos eklenir. En üste kıymalı harç eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder