20 Mart 2023 Pazartesi

Pratik Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

 

Pratik Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 1 fiske tuz

Harcı:

  • 200 gram kıyma
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1 büyük domates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber

Sosu:

  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane

    Pratik Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler halka halka doğranır. Ardından kibrit çöpü kalınlığında kesilir. Kesilen patatesler tuzlanır ve sıvı yağ da kızartılır.
  • Kıymalı harç için soğan, biber ve domates küp doğranır. Tavada soğanlar sotelenir. Üzerine biber eklenir ve yumuşayana kadar sotelenir.
  • Üzerine kıyma eklenir. Rengi dönüp piştiğinde domatesler ve baharat eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Son olarak doğranmış maydonoz eklenerek alınır. Yoğurt sosu için ayrı bir kaseye yoğurt, biraz yoğurt suyu ve tuz alınarak çırpılır.
  • Sos tavasına biraz sıvı yağ alınarak domates salçası kavrulur. Üzerine nane eklenir.
  • Pişen patatesler servis tabağına alınır.
  • Üzerine yoğurt sosu dökülür. Üstüne salça sos eklenir. En üste kıymalı harç eklenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder