Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurt sosu için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurtlu bulgur köftesi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına ince bulguru ve irmiği alalım.
- Üzerine sıcak suyu ekleyerek karıştıralım ve üzerini streçleyerek 15 dakika kadar bekletelim.
- Suyunu çekip şişen bulgura yumurta, karabiber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi güzelce yoğuralım.
- Hazırladığımız harçtan parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayalım. Bu aşamada ellerinizi ara ara ıslarsanız daha kolay şekillendirebilirsiniz.
- Tüm harç bittikten sonra hazırladığımız köftelerimizi kaynar su içerisine bırakalım. Bu şekilde köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayalım.
- Köfteler haşlanırken yoğurtlu sos için uygun bir kap içerisine yoğurdu alalım. Üzerine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek çırpalım.
- Haşlanan köfteleri tel süzgeç yardımıyla suyun içerisinden alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bir kenarda bekletelim.
- Sosu için uygun bir tavaya zeytinyağını alarak kızdıralım.
- Yağ kızdıktan sonra toz kırmızı biberi ekleyerek bir iki tur karıştıralım ve ocaktan alalım.
- İlk sıcaklığı çıkan köftelerin üzerine önce yoğurtlu sosumuzu ardından kızdırdığımız toz biberi gezdirelim.
- Üzerine birazda dereotu serpiştirdiğimiz yoğurtlu bulgur köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder