26 Mart 2023 Pazar

Pratik Ve Lezzetli Boşnak Mantısı Tarifi

 

Pratik Ve Lezzetli Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket (275 gr) milföy hamuru

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük boy rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 300 gram yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Üzerinin sosu için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

    Pratik Ve Lezzetli Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz ve kenara alıyoruz. Diğer yandan milföy hamurumuzu açıp merdaneyle üzerinden bir kaç kez geçip, küçük parçalar olarak kesiyoruz. İç harcımızı hamurlarımıza koyup, kapatıyoruz.
  • Bu işlemi bitirdikten sonra yoğurdumuzu sarımsak ve tuzla bir kapta hazırlıyoruz.
  • Mantılarımızı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan mantımızın üzerine yoğurdumuzu gezdiriyoruz. Sıvı yağımızla kırmızı toz biberimizi kızdırıp, yoğurtlu mantımızın üzerinden gezdirip, sıcak şekilde servis yapıyoruz.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder