Pratik Ve Lezzetli Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket (275 gr) milföy hamuru
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 küçük boy rendelenmiş kuru soğan
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 300 gram yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Üzerinin sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Pratik Ve Lezzetli Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz ve kenara alıyoruz. Diğer yandan milföy hamurumuzu açıp merdaneyle üzerinden bir kaç kez geçip, küçük parçalar olarak kesiyoruz. İç harcımızı hamurlarımıza koyup, kapatıyoruz.
- Bu işlemi bitirdikten sonra yoğurdumuzu sarımsak ve tuzla bir kapta hazırlıyoruz.
- Mantılarımızı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan mantımızın üzerine yoğurdumuzu gezdiriyoruz. Sıvı yağımızla kırmızı toz biberimizi kızdırıp, yoğurtlu mantımızın üzerinden gezdirip, sıcak şekilde servis yapıyoruz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder