26 Mart 2023 Pazar

Şam Kurabiyesi Tarifi

 

Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
  • 3 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5-5,5 su bardağı un (alabildiğince)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • İnce ince çekilmiş ceviz içi

    Şam Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri yoğurma kabına alıp çırpalım. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, tekrar çırpalım.
  • Yumuşamış tereyağını ilave edip elimizle güzelce karıştıralım. En son kalan kuru malzemeleri ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bir bıçak yardımıyla artı işareti yapalım ve ince ince çekilmiş ceviz içi serpip, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder