Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 3 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5-5,5 su bardağı un (alabildiğince)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- İnce ince çekilmiş ceviz içi
Şam Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yoğurma kabına alıp çırpalım. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, tekrar çırpalım.
- Yumuşamış tereyağını ilave edip elimizle güzelce karıştıralım. En son kalan kuru malzemeleri ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bir bıçak yardımıyla artı işareti yapalım ve ince ince çekilmiş ceviz içi serpip, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder