Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arası için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Sıvı yağ
Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri ile hamuru güzelce yoğurup yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Güzelce kabaran hamurumuzu tezgaha aktaralım.
- Yağlı bir hamur olduğu için elimize yapışmayacaktır.
- Daha sonra hamurumuzu 20 eşit parçaya bölelim ve elimizle beze haline getirelim.
- Bezeleri elimizle hafifçe genişletip içerisine peyniri yerleştirelim.
- Hamurumuzun uç kısımlarını güzelce birleştirerek yapışmasını sağlayalım ve elimizle yuvarladıktan sonra tepsimize yerleştirelim. Bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Daha sonra tekrar tepsi mayası için tepsinin üzerini örtü ile örtüp yaklaşık 40 dakika bekletmeye alalım.
- Daha önceden ayırdığımız yumurta sarısını tepsi mayası gelen poğaçalarımızın üzerine dikkatlice sürelim.
- Son olarak poğaçalarımızın üzerine çörek otu ve susam serpelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış alt-üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika kadar poğaçalarımızı pişirelim.
- Fırından çıkardığımız poğaçaları ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder