12 Mart 2023 Pazar

Puf Puf Poğaça Tarifi

 

Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arası için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ

    Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri ile hamuru güzelce yoğurup yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Güzelce kabaran hamurumuzu tezgaha aktaralım.
  • Yağlı bir hamur olduğu için elimize yapışmayacaktır.
  • Daha sonra hamurumuzu 20 eşit parçaya bölelim ve elimizle beze haline getirelim.
  • Bezeleri elimizle hafifçe genişletip içerisine peyniri yerleştirelim.
  • Hamurumuzun uç kısımlarını güzelce birleştirerek yapışmasını sağlayalım ve elimizle yuvarladıktan sonra tepsimize yerleştirelim. Bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Daha sonra tekrar tepsi mayası için tepsinin üzerini örtü ile örtüp yaklaşık 40 dakika bekletmeye alalım.
  • Daha önceden ayırdığımız yumurta sarısını tepsi mayası gelen poğaçalarımızın üzerine dikkatlice sürelim.
  • Son olarak poğaçalarımızın üzerine çörek otu ve susam serpelim.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış alt-üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika kadar poğaçalarımızı pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız poğaçaları ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder