27 Mart 2023 Pazartesi

Ramazan Pidesi (Favoriniz Olacak Nefis Lezzet) Tarifi

 

Ramazan Pidesi (Favoriniz Olacak Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt (ılık)
  • 1,5 su bardağı su (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

    Ramazan Pidesi (Favoriniz Olacak Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın biraz bekletin.
  • Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 2 eşit parçaya bölüp yuvarlayın un serpilmiş tezgaha alın üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
  • Fırın tepsisine kepek veya galeta unu serpip hamuru üzerine alın elinizle bastırarak düzeltin.
  • Üzeri için olan malzemeleri karıştırıp elinizle pideleri üzerine sürün.
  • Parmaklıklarinizla pideye iz yapin.
  • Dikkatlice uzatarak açın.
  • Son olarak üzerine susam ve çörek otu serpip 250 derece fırında 25 dakika pişirin fırının içine alt kısıma ısıya dayanıklı bir kaba su koyup öyle pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp biraz dinlendikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder