27 Mart 2023 Pazartesi

Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi

 

Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için :

  • 125 gram tereyağ
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • 2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket toz vanilya

Sos için :

  • 1 kutu süt kreması
  • 140 gram bitter çikolata
  • 2 paket eti kakaolu bisküvi

    Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
  • Eriyen tereyağına, unu ekleyin ve tel çırpıcı ile 2-3 dk kadar sadece unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Sütü ekleyip, hızlı hızlı çırpın.
  • Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Koyulaşana kadar muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırın.
  • Muhallebiden baloncuklar çıkınca 1 dk kadar daha karıştırın ve ocaktan alın.
  • İçine vanilyayı ekleyip, muhallebiyi 5 dk kadar el blendırından geçirin.
  • Kare orta boy bir borcamamın tabanına rondodan geçirilmiş bisküviyi yayın.
  • Üzerine muhallebiyi dökün.
  • Çikolatalı sos yapılışı:Bir sos tenceresine kremayı alın.
  • Orta ateşte ocağın altını açın.
  • Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve içine çikolatayı ekleyin.
  • 1-2 dk sonra spatula ile karıştırın.
  • Çikolata eriyince, muhallebinin üzerine dökün.
  • Muhallebi hafif ılınınca ( 5 dk sonra ) çikolatalı sosu dökün.
  • Oda ısısına gelince streçleyip, buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün servise hazır.
  • Acil durumlar için en az 2-3 saat bekletmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder