Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için :
- 125 gram tereyağ
- 4 Türk kahvesi fincanı un
- 2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket toz vanilya
Sos için :
- 1 kutu süt kreması
- 140 gram bitter çikolata
- 2 paket eti kakaolu bisküvi
Tavuk Göğsü Tadında Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
- Eriyen tereyağına, unu ekleyin ve tel çırpıcı ile 2-3 dk kadar sadece unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Sütü ekleyip, hızlı hızlı çırpın.
- Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Koyulaşana kadar muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırın.
- Muhallebiden baloncuklar çıkınca 1 dk kadar daha karıştırın ve ocaktan alın.
- İçine vanilyayı ekleyip, muhallebiyi 5 dk kadar el blendırından geçirin.
- Kare orta boy bir borcamamın tabanına rondodan geçirilmiş bisküviyi yayın.
- Üzerine muhallebiyi dökün.
- Çikolatalı sos yapılışı:Bir sos tenceresine kremayı alın.
- Orta ateşte ocağın altını açın.
- Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve içine çikolatayı ekleyin.
- 1-2 dk sonra spatula ile karıştırın.
- Çikolata eriyince, muhallebinin üzerine dökün.
- Muhallebi hafif ılınınca ( 5 dk sonra ) çikolatalı sosu dökün.
- Oda ısısına gelince streçleyip, buzdolabında 1 gece bekletin.
- Ertesi gün servise hazır.
- Acil durumlar için en az 2-3 saat bekletmeniz yeterli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder