Ramazan Pidesi İçinde Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı dana eti
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 litre su
- Toz kırmızı biber
- Pulbiber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Diğer malzemeleri;
- Pide
- Tereyağı
Ramazan Pidesi İçinde Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti 1 litre su ile beraber suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra sıvı yağ döküp küçük küçük doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyelim.
- Tereyağını da ekleyelim.
- Sonrasında küçük doğradığımız biberleri ilave edip kavuralım.
- Son olarak domates ve baharatlarını ekleyelim.
- Biraz bu şekilde sotelendikten sonra tuz ve bir su bardağı su ekleyelim. Bu şekilde biraz pişirelim.
- Pide ben küçük küçük pideler yapmıştım onları kullandım siz bütün pide de kullanabilirsiniz. Ramazan pidesi olacak.
- Pişen etimizi üzerini kestiğimiz ve özünü boşalttığımız pidelerin içerisine dökelim üzerine tereyağ parçaları koyalım.
- Pideyi de tereyağ sürelim.
- Pidenin kesik parçasında üzerine yarım kapatalım bu şekilde önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim daha sonra sıcak servis edelim deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder