27 Mart 2023 Pazartesi

Valide Sultan Çorbası Nasıl Yapılır?

 

Valide Sultan Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Köfteyi kızartmak için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Diğer malzemeler;

  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı sıcak su (1600 ml)

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un

    Valide Sultan Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Valide sultan çorbasının köftesi için uygun bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş veya doğranmış soğan,
    karabiber, tuz, pul biber ve galeta ununu alalım.
  • Elimizle kıymayı güzelce yoğuralım. Ardından hazırladığımız harçtan küçük parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım.
  • Köfteleri pişirmek için ocağa aldığımız tavaya tereyağını ekleyelim. Yağ eridikten sonra köfteleri ekleyerek her yeri eşit olacak şekilde pişirelim.
  • Köfteler piştikten sonra üzerine naneyi ekleyerek karıştıralım. 1-2 dakika daha bu şekilde pişirelim.
  • Patates ve havuçların kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayalım.
  • Doğradığımız havuçları tencereye alalım. Üzerine bezelyeyi de ekleyerek yumuşayana kadar kaynatalım. 5 dakika kaynatmak yeterli gelecektir.
  • 5 Dakika kaynattıktan sonra patatesleri de ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatalım.
  • Ayrı bir tencereye pirinç, bulgur ve suyu alarak haşlanmaya bırakalım.
  • Pirinç ve bulgurlar yumuşadıktan sonra suyunu süzdüğümüz sebzeleri de ekleyelim. Karıştırdıktan sonra kaynatmaya devam edelim.
  • Çorbanın terbiyesi için uygun bir karıştırma kabına yoğurt ve unu alarak tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpalım.
  • Çorbanın haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar alarak yoğurda ekleyelim. Terbiyemizi kesilmemesi için ılıtalım.
  • Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye eklerken bir yandan da kaşıkla karıştıralım.
  • Çorbamız tekrar fokurdamaya başladığında tuzunu ve misket köftelerini ilave ederek tekrardan karıştıralım.
  • 1-2 dakika daha pişirdikten sonra çorbamız servise hazır. Valide Sultan çorbasını deneyecek herkese afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder