Sodalı Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İçine;
- 200 gram tatlı böreklik lor yada beyaz peynir
- Tuz
Sosu için;
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 şişe soda
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
İstediğiniz baharatları kullanabilirsiniz tercih size kalmış
Sodalı Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle loruzumu bir kaseye koyuyoruz tuz ve tercih ettiğimiz baharatları atıp karıştırıyoruz.
- Yumurta akını sodamızı ve yağımızı kabımıza koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Yufkamızı açıp sosumuzdan bolcana sürüyoruz kuru yer kalmayacak şekilde.
- İkinci yufkamızı da aynı şekilde üzerine koyup sosumuzdan bolca sürüyoruz ve üçüncü yufkamızı da üzerine koyup iyice sosladıktan sonra önce 4 eşit parçaya sonrada her parçayı 5 parça olacak şekilde üçgen şekilde kesiyoruz toplam 20 parça olacak şekilde kesiyoruz.
- Tatlı lordan bolcana koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. (fazla hazırlayınca saklama kabına üst üste gelmeyecek şekilde koyuyorum.
- Kapağını kapatıp daha sonra kullanıyorum. Acil misafir gelince buzlu bir şekilde hemen çıkarıp pişirebilirsiniz. 😊😊)
- Yağlı kağıt serili tepsimize koyuyoruz.
- Yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder