Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça kemiksiz tavuk but yada tavuk göğsü
Tavuk etlerini bulamak için;
- 1 er çay kaşığı dolusu; Tuz,karabiber,pul biber,kırmızı toz biber,kekik,kimyon
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket sıvı krema (200 ml )
- 1 su bardağı sıcak tavuk suyu
- Tavuk suyu yoksa yarım paket tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- 1 tutam maydanoz
Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk etlerini derin bir kabın içine alalım,üzerine baharatları ekleyip iyice her yerine gelecek şekilde harmanlayalım.
- Daha sonra uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip kızdıralım, tavuk etlerini orta ateşte önlü arkalı kızartıp bir kenara alalım.
- Aynı tavanın içinde tereyağı ekleyip yemeklik doğranmış soğanları rendelenmiş sarımsağı ekleyip soteleyelim.
- Üzerine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurup krema ve tavuk suyunu,sebze çeşnisini ve bir tutam ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.
- Sosunuzun kıvamı koyu ise biraz sıcak su ilave edebilirsiniz .
- kaynamaya başlayınca tavuk etlerini sosun içine yerleştirip ocağın altını kısıp kapağı kapalı 15 dakika kadar pişirelim.
- İstediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder