16 Mart 2023 Perşembe

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi

 

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça kemiksiz tavuk but yada tavuk göğsü

Tavuk etlerini bulamak için;

  • 1 er çay kaşığı dolusu; Tuz,karabiber,pul biber,kırmızı toz biber,kekik,kimyon

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema (200 ml )
  • 1 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Tavuk suyu yoksa yarım paket tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • 1 tutam maydanoz

    Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk etlerini derin bir kabın içine alalım,üzerine baharatları ekleyip iyice her yerine gelecek şekilde harmanlayalım.
  • Daha sonra uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip kızdıralım, tavuk etlerini orta ateşte önlü arkalı kızartıp bir kenara alalım.
  • Aynı tavanın içinde tereyağı ekleyip yemeklik doğranmış soğanları rendelenmiş sarımsağı ekleyip soteleyelim.
  • Üzerine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurup krema ve tavuk suyunu,sebze çeşnisini ve bir tutam ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.
  • Sosunuzun kıvamı koyu ise biraz sıcak su ilave edebilirsiniz .
  • kaynamaya başlayınca tavuk etlerini sosun içine yerleştirip ocağın altını kısıp kapağı kapalı 15 dakika kadar pişirelim.
  • İstediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder