5 Mart 2023 Pazar

Tek Tavada Beşamel Soslu Garnitür Tarifi

 

Tek Tavada Beşamel Soslu Garnitür Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı buzluk bezelye veya konserve
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt kıvamına göre göz kararı gerekirse ilave edebilirsiniz biraz daha
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri

    Tek Tavada Beşamel Soslu Garnitür Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve havuçları soyup iri doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağıyla beraber alıyoruz orta ateşte kapağını kapatıp ara ara karıştırarak 5 dakika kavuruyoruz.
  • Havuçlar yarı pisince bezelyeyi ilave edip, biraz daha kavuruyoruz.
  • İyice kavrulduktan sonra unu ve tereyağı ilave edip, un kokusu gidene kadar dek biraz daha kavuruyoruz. Baharatları ve tuzunu ilave ediyoruz.
  • Sütü ilave edip 1-2 tur daha karıştırıp, kıvam almasını sağlıyoruz.
  • Kıvam aldıktan sonra rendelenmiş kasar peynirini serpip, kapağını kapatıyoruz.
  • Peynirler iyice eriyip kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp, dilerseniz maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Tüm sebzelerin piştiğinde emin olun. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder