Tek Tavada Beşamel Soslu Garnitür Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patates
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı buzluk bezelye veya konserve
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt kıvamına göre göz kararı gerekirse ilave edebilirsiniz biraz daha
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
Tek Tavada Beşamel Soslu Garnitür Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ve havuçları soyup iri doğrayın.
- Tavaya sıvı yağıyla beraber alıyoruz orta ateşte kapağını kapatıp ara ara karıştırarak 5 dakika kavuruyoruz.
- Havuçlar yarı pisince bezelyeyi ilave edip, biraz daha kavuruyoruz.
- İyice kavrulduktan sonra unu ve tereyağı ilave edip, un kokusu gidene kadar dek biraz daha kavuruyoruz. Baharatları ve tuzunu ilave ediyoruz.
- Sütü ilave edip 1-2 tur daha karıştırıp, kıvam almasını sağlıyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra rendelenmiş kasar peynirini serpip, kapağını kapatıyoruz.
- Peynirler iyice eriyip kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp, dilerseniz maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Tüm sebzelerin piştiğinde emin olun. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder