15 Mart 2023 Çarşamba

Tepside Baton Pasta Tarifi

 

Tepside Baton Pasta Tarifi Kalıp Yok İçin Malzemeler

Pandispanya malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Piştikten sonra

  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Islatmak için

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt

Arası için

  • Muz damla çikolata

Üzeri için

  • Kremşanti

    Tepside Baton Pasta Tarifi Kalıp Yok Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pandispanya hamurunu yapalım.
  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım üzerine diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Hazır olan hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim tepsiye eşit şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım 11,12 dakika içinde pişecektir.
  • Kremayı yapalım.Tencereye tüm krema malzemelerini ekleyelim.
  • Tencereyi ocağa bırakalım göz göz olana kadar çırpalım.
  • Pişen kremanın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip çırpalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kremanın üzerine kremşanti döküp mikser ile beş dakika kadar çırpalım.
  • Pişen pandispanyayı üç eşit parçaya bölelim.
  • Bir parçayı servis tabağına alalım üzerini hafif süt ile ıslatalım.
  • Hazır olan kremayı pastanın üzerine dökelim.
  • Üzerine muz ve damla çikolata ekleyelim ve ikinci katıda üzerine yerleştirelim.
  • Aynı şekilde kremayı muzu ve damla çikolatayı ekleyip son katı da kremanın üzerine bırakalım yine süt ile ıslatalım.
  • Pastanın üzerini temiz bir poşet ile kapatıp buzdolabında dinlendirelim bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim.
  • Dinlenen pastanın üzerine kremşanti sürelim.
  • Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim ve pastamız servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder