Tepside Baton Pasta Tarifi Kalıp Yok İçin Malzemeler
Pandispanya malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Çeyrek çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema malzemeleri
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Piştikten sonra
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Islatmak için
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Arası için
- Muz damla çikolata
Üzeri için
- Kremşanti
Tepside Baton Pasta Tarifi Kalıp Yok Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pandispanya hamurunu yapalım.
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım üzerine diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Hazır olan hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim tepsiye eşit şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım 11,12 dakika içinde pişecektir.
- Kremayı yapalım.Tencereye tüm krema malzemelerini ekleyelim.
- Tencereyi ocağa bırakalım göz göz olana kadar çırpalım.
- Pişen kremanın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip çırpalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremanın üzerine kremşanti döküp mikser ile beş dakika kadar çırpalım.
- Pişen pandispanyayı üç eşit parçaya bölelim.
- Bir parçayı servis tabağına alalım üzerini hafif süt ile ıslatalım.
- Hazır olan kremayı pastanın üzerine dökelim.
- Üzerine muz ve damla çikolata ekleyelim ve ikinci katıda üzerine yerleştirelim.
- Aynı şekilde kremayı muzu ve damla çikolatayı ekleyip son katı da kremanın üzerine bırakalım yine süt ile ıslatalım.
- Pastanın üzerini temiz bir poşet ile kapatıp buzdolabında dinlendirelim bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim.
- Dinlenen pastanın üzerine kremşanti sürelim.
- Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim ve pastamız servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder