Teretür Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) orta boy marul
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1/2 (yarım) limon suyu
Üzerine;
- Zeytinyağı
- Sumak
Teretür Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle marulu ve maydanozu incecik doğrayalım. Üzerine tuzunu ekleyip elimizle ovalayıp suyunu çıkaralım.
- Yoğurt sosu için; yoğurt, tahin, limon suyu ve sarımsak rendesini karıştıralım.
- Eğer bu aşamada yoğurdun kıvamı size katı gelirse marul suyundan biraz dökerek yoğurdu açabilirsiniz.
- Daha sonra hazırladığımız yoğurt sosunu marullar ile iyice harmanlayalım.
- Servis tabağına alarak üzerine zeytinyağı gezdirelim. Ben üzerine sumak serptim.
- Siz isterseniz kuru nane, kırmızı toz biber veya ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 🫶
Not:Süzme yoğurdunuz o anda elinizde yoksa normal yoğurdu bir süzgece koyarak bir saat bekleterek de, yoğurdun fazla suyundan kurtularak süzme yoğurt elde edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder