Türk Mutfağının En Güzel Çorbalarından Olan Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
- Birkaç damla limon
Türk Mutfağının En Güzel Çorbalarından Olan Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeğimize sarımsakları ve soğanları küçük küçük keserek başlıyoruz.
- Tencereye zeytinyağını ekledikten sonra soğan ve sarımsakları koyarak kavurmaya başlıyoruz.
- Sarımsağın kokusu çıkana kadar kavurduğumuz yemeğe salçayı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Salça da kavrulduktan sonra güzelce yıkadığımız mercimek, pirinç ve bulgurları tencereye ekleyerek birkaç tur karıştırarak kavuruyoruz.
- Yemeğimize yaklaşık 2 litre suyu ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 40 dakika pişen çorbamızın altını kapatmadan 2 dakika önce baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz. Artık çorbamız hazır servis edebilir afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder