Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı fındık ( veya yer fıstığı )
- 1 çay bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Su bardağı ölçüm 20 Çay bardağı ölçüm 110 ml.
Unlu İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbet malzemelerini tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar ısıtın.
- Tereyağını ve sıvı yağı orta boy bir tencereye koyun. Ocağın altını orta ısıda açın.
- Yağ ısınınca üzerine irmik ve iri doğranmış fındıkları ekleyin. Ocağı biraz kısıp, devamlı karıştırarak kavurmaya başlayın.
- Karışımın rengi koyulaşmaya başlayınca (bu süre 25 – 30 dakika sürebilir) 1 çay bardağı unu tencereye ilave edin.
- 5-6 dakika daha kavurduktan sonra şerbetini ekleyin. Yine karıştırıp şerbet çekinceye kadar 5 -6 dakika daha ocakta tutun.
- Altını kapatıp, tencerenin kapağını kapatın. 20-25 dakika bekletip ılınınca servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder