24 Mart 2023 Cuma

Unlu İrmik Helvası Tarifi

 

Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı fındık ( veya yer fıstığı )
  • 1 çay bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Su bardağı ölçüm 20 Çay bardağı ölçüm 110 ml. 

Unlu İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet malzemelerini tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar ısıtın.
  2. Tereyağını ve sıvı yağı orta boy bir tencereye koyun. Ocağın altını orta ısıda açın.
  3. Yağ ısınınca üzerine irmik ve iri doğranmış fındıkları ekleyin. Ocağı biraz kısıp, devamlı karıştırarak kavurmaya başlayın.
  4. Karışımın rengi koyulaşmaya başlayınca (bu süre 25 – 30 dakika sürebilir) 1 çay bardağı unu tencereye ilave edin.
  5. 5-6 dakika daha kavurduktan sonra şerbetini ekleyin. Yine karıştırıp şerbet çekinceye kadar 5 -6 dakika daha ocakta tutun.
  6. Altını kapatıp, tencerenin kapağını kapatın. 20-25 dakika bekletip ılınınca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder