Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram taze fasulye (ayşekadın fasulye)
- 6 tane rendelenmiş domates yada konservesi
- 1 tane soğan
- 8-9 diş sarımsak ( isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane küp şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye bölelim.
- İnce doğranmış soğanları tencerenin dibine birazını serpelim.
- Rendelenmiş domateside biraz fasulye yayıp sırasıyla fasulye, soğan, domates rendesi olacak şekilde dizelim.
- Küp şekeri ortasına atalım sarımsakları en üstüne dizelim.
- Zeytinyağı ve tuzunu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte sonra altını en kısık ateşe alıp pişirelim.
- 25- 30 dakika kontrol edin fasulyenin cinsine göre pişme süresi de değişir.
- Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder