27 Mart 2023 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Bütün fındık
  • Toz fıstık (Süslemek için)

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayalım.Şeker su limon suyu tencereye alalım.
  • Ocakta orta ateşte kaynatalım.
  • Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için. Tereyağ ,yumurta ve diğer malzemeleri sırası ile ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Her hamurun üzerine fındık bastıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim.
  • Tatlıyı dinlendirip servis yapalım.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Not.Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak.Tatlı fırından çıktıktan 2_3 dakika sonra şerbetini dökünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder