Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
- Bütün fındık
- Toz fıstık (Süslemek için)
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım.Şeker su limon suyu tencereye alalım.
- Ocakta orta ateşte kaynatalım.
- Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım.
- Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için. Tereyağ ,yumurta ve diğer malzemeleri sırası ile ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Her hamurun üzerine fındık bastıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim.
- Tatlıyı dinlendirip servis yapalım.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Not.Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak.Tatlı fırından çıktıktan 2_3 dakika sonra şerbetini dökünüz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder