23 Nisan 2023 Pazar

En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

 

En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram un
  • 50 gram şeker
  • 1 paket instant maya ( veya 21 gram yaşmaya )
  • 6 gram tuz
  • 60 gram tereyağı
  • 100 ml süt
  • 1 büyük yumurta

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı ve 2-3 damla su )
  • Susam

Tanzong (ön maya için)

  • 43 gram tam yağlı süt
  • 43 gram su
  • 14 gram un

    En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce ön maya için küçük bir sos tavasında un, su ve sütü birleştirip koyu krema kıvamında pişirin. Bir kenara alıp, soğuması için bekletin.
  • Yoğurma kabında un, tuz, şeker, süt, yumurta, instant maya ve ön mayayı (tanzong) birleştirip 5 dakika yoğurun.
  • Ardından oda sıcaklığında ki tereyağını ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru 1 dakika yoğurup gazının çıkmasını sağlayın. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze haline getirin (daha büyük ekmekler için 6 beze)
  • Bezeleri pişirme kağıdı açılmış fırın tepsisine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırak biraz düzleştirin) üzerine çırpılmış yumurta sarısı su karışımından sürüp susam serpin. Fırında pişirin.
  • Not:Hamurun tarifteki sürelerle iyice yoğrulması, ekmeklerin pürüzsüz ve daha parlak olmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder