Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
- 125 grm tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım ,şeker, limon suyu ve suyu tencereye alıp karıştırarak ocağa alalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım .
- Yoğurma kabına yumurta sarısının bir tanesinin ayırdıktan sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım .
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyip hafif yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine dizelim ve üstüne ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim .
- Her bir tatlının üzerine yarım cevizi bastırıp 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız sıcak tatlıyı 5 dakika bekletip sonrasında soğuk şerbetle buluşturalım.
- 1-2 saat şerbetini iyice çekmesini bekleyip servis edelim afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder