5 Nisan 2023 Çarşamba

Enfes Lezzetiyle Cevizpare Tatlısı

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
  • 125 grm tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım ,şeker, limon suyu ve suyu tencereye alıp karıştırarak ocağa alalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım .
  • Yoğurma kabına yumurta sarısının bir tanesinin ayırdıktan sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım .
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyip hafif yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine dizelim ve üstüne ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim .
  • Her bir tatlının üzerine yarım cevizi bastırıp 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız sıcak tatlıyı 5 dakika bekletip sonrasında soğuk şerbetle buluşturalım.
  • 1-2 saat şerbetini iyice çekmesini bekleyip servis edelim afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder