5 Nisan 2023 Çarşamba

Fındıklı Mereng (Beze) Tarifi

 

Fındıklı Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 1,5 çay bardağı hindistan cevizi

Arzuya göre;

  • Çikolata rendesi

    Fındıklı Mereng (Beze) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazları kuru bir kaseye alınır. Hiç yumurta sarısı bulaşmamış yumurta beyazları şekerle birlikte kremşanti kıvamı alıncaya kadar çırpılıp, kalan diğer malzemeler de eklenip spatula ile karıştırılır.
  • Dondurma kaşığı ile şekiller verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • 180 derece fırında kontrollü hafif rengi pembeleşinceye kadar 15-20 dk pişirilip, ilk sıcağı çıkınca servis edilir.
  • Hamura arzuya göre portakal veya limon kabuğu rendelenebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder