Fındıklı Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta beyazı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
Arzuya göre;
- Çikolata rendesi
Fındıklı Mereng (Beze) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta beyazları kuru bir kaseye alınır. Hiç yumurta sarısı bulaşmamış yumurta beyazları şekerle birlikte kremşanti kıvamı alıncaya kadar çırpılıp, kalan diğer malzemeler de eklenip spatula ile karıştırılır.
- Dondurma kaşığı ile şekiller verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- 180 derece fırında kontrollü hafif rengi pembeleşinceye kadar 15-20 dk pişirilip, ilk sıcağı çıkınca servis edilir.
- Hamura arzuya göre portakal veya limon kabuğu rendelenebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder