5 Nisan 2023 Çarşamba

Düdüklü Tencerede Taze Yeşil Fasulye Tarifi

 

Düdüklü Tencerede Taze Yeşil Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze yeşil fasulye
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 3 tane acı sivri biber
  • 2 yemek kaşığı terayağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 1 litre sıcak su

    Düdüklü Tencerede Taze Yeşil Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeler ayıklanır kıyılır yıkanır kenarda bekletiriz. Kuru soğan ince doğranır. Sarımsaklar doğranır.
  • Terayağı tencerede eritilir zeytinyağı da eklenir eritilir.
  • Soğan ve sarımsaklar eriyen yağda hafif pişirilir. Domatesler kabukları soyulup ince doğranır ve aynı şekilde pişirilir. Üstüne salça az su eklenir karıştırılır. Pişer sos kıvamına gelir.
  • Fasulyeleri bu sosun içine karıştırırız. Beş on dk sosla beraber kavrulur. Rengi dönmeye başlar. Yarıya kadar su eklenir birazda daha pişer suyu sıcak ve az az eklenecek.
  • En son üzerine tam fasulyenin üstünü kapatacak kadar sıcak su ekleriz.
  • Tuzu, pul biberide ekleriz.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatır yarım saat pişmeye bırakırız.
  • Piştikten sonra biraz bekleriz soğumasını düdüklü tencere havası çıkana kadar bekleyin. Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
  • Püf noktası:Sarımsak bol olacak. Zeytinyağı olacak ki çabuk pişmesini sağlar tereyağı olacak tereyağı lezzet verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder