Düdüklü Tencerede Taze Yeşil Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze yeşil fasulye
- 1 baş sarımsak
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane orta boy domates
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- 3 tane acı sivri biber
- 2 yemek kaşığı terayağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- 1 litre sıcak su
Düdüklü Tencerede Taze Yeşil Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeler ayıklanır kıyılır yıkanır kenarda bekletiriz. Kuru soğan ince doğranır. Sarımsaklar doğranır.
- Terayağı tencerede eritilir zeytinyağı da eklenir eritilir.
- Soğan ve sarımsaklar eriyen yağda hafif pişirilir. Domatesler kabukları soyulup ince doğranır ve aynı şekilde pişirilir. Üstüne salça az su eklenir karıştırılır. Pişer sos kıvamına gelir.
- Fasulyeleri bu sosun içine karıştırırız. Beş on dk sosla beraber kavrulur. Rengi dönmeye başlar. Yarıya kadar su eklenir birazda daha pişer suyu sıcak ve az az eklenecek.
- En son üzerine tam fasulyenin üstünü kapatacak kadar sıcak su ekleriz.
- Tuzu, pul biberide ekleriz.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatır yarım saat pişmeye bırakırız.
- Piştikten sonra biraz bekleriz soğumasını düdüklü tencere havası çıkana kadar bekleyin. Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Püf noktası:Sarımsak bol olacak. Zeytinyağı olacak ki çabuk pişmesini sağlar tereyağı olacak tereyağı lezzet verir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder