17 Nisan 2023 Pazartesi

İftara Bayrama Hem Pratik Hem Lezzeti Garanti Kolay Baklava Tarifi

 

İftara Bayrama Hem Pratik Hem Lezzeti Garanti Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek elma sirkesi
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı ceviz

Açmak için

  • Yarım su bardağı nişasta

Üzerine

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 3 ,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    İftara Bayrama Hem Pratik Hem Lezzeti Garanti Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımıza öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım.
  • Tenceremize şeker, su ve limonu ekleyip orta ateşte kaynamaya geçtikten sonra 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakalım.
  • Şimdi sırada hamurumuzu yoğurma işlemini geçelim.
  • Yoğurma kabına süt, yağ ,yumurta, tuz ve sirkeyi alıp iyice çırpalım.
  • Daha sonra nişasta un ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • İlk etapta 3 su bardağı un kullandım.
  • Daha sonra kıvamına göre kontrollü bir şekilde bir su bardağı daha ekledim. Toplamda 4 su bardağı un, 1 su bardağı nişasta kullanmış oldum arkadaşlar hamurumuzu tezgaha alalım.
  • Son olarak içine birer çay bardağı ceviz ve fındık ekleyerek güzelce yoğurmaya devam edelim.
  • Ceviz ile fındığın her tarafına iyice karıştırarak yoğurma işlemine devam edelim.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın içine alıp üzerini streçle örtüp yarım saat dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlenirken ceviz ve fındıklarımızı ufaltalım.
  • Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya ayıralım.
  • Görselde göründüğü gibi servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Her katına nişastalayarak katlayıp kare şekli verelim.
  • 4 beze de aynı işlemi uygulayalım hiç bekletmeden hemen tekrardan açma işlemine başlayalım.
  • Açabildiğimiz kadar ince ve büyük açalım arkadaşlar bu tatlının en güzel lezzetini verdiği yönü de biz merdane ile açtıkça ceviz ve fındık hamurla birleşerek bir bütün haline geliyor ve çok güzel bir lezzet veriyor
  • Tamamen açtığımız hamurumuzu bir parmak genişliğinde katlayarak 4-5 kat şeklinde saralım.
  • Bezemizi diğer taraftan da aynı işlemi uygulayarak sarıp ortaya doğru gelelim.
  • Ortadan ikiye ayıralım.
  • Kullanacağımız tepsinin altını yağlayarak tepsiye dizelim.
  • Diğer kalan bezeleri de aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizelim arkadaşlar.
  • Son olarak bir parmak uzunluğunda keserek şeklini verelim.
  • Yarım su bardağı sıvı yağını üzerine sürelim.
  • İlk 25 dakika 170 derece fırında iç kısmını pişirelim.
  • Son 25 dakika 200 dereceye çıkartıp güzelce kızarmasını bekleyelim. Benim fırında toplamda 50 dakika da pişmiş oldu.
  • Tatlımız fırından çıktıktan 10 dakika sonra hafif ılımaya yakın olan şerbetimizi üzerine dökelim.
  • En az 3-4 saat dinlendirdikten sonra tatlımız servise sunmaya hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder