3 Nisan 2023 Pazartesi

İmam Bayıldı Tarifi

 

İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 2 bostan patlıcan
  • 4 adet büyük domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

    İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduktan sonra kalın dilimler halinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın.
  • Patlıcanlar beklerken soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın.
  • Tavaya aldığınız zeytinyağında, doğradığınız soğanları tuz da ekleyerek pembeleşene dek kavurun.
  • Üstüne domatesleri, sarımsakları, biberleri, toz şekeri ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar soteleyin.
  • Dilimleri bir kez alt üst çevirdim.
  • Piştikten sonra çatalla hafif ezerek harcı yerleştirdim.
  • Üzerlerine incecik domates dilimleri ekledim. Kalan sosu da tepsiye ilave ettim.
  • Bir çay bardağı su ekledim. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika pişirdim ve kapattım.
  • Arzuya göre üstüne doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz.Tüm zeytinyağlılar da olduğu gibi imam bayıldı da ertesi güne çok daha lezzetli oluyor.4 kişilik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder