İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet soğan
- 8 diş sarımsak
- 2 bostan patlıcan
- 4 adet büyük domates
- 4 adet sivri biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduktan sonra kalın dilimler halinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın.
- Patlıcanlar beklerken soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın.
- Tavaya aldığınız zeytinyağında, doğradığınız soğanları tuz da ekleyerek pembeleşene dek kavurun.
- Üstüne domatesleri, sarımsakları, biberleri, toz şekeri ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar soteleyin.
- Dilimleri bir kez alt üst çevirdim.
- Piştikten sonra çatalla hafif ezerek harcı yerleştirdim.
- Üzerlerine incecik domates dilimleri ekledim. Kalan sosu da tepsiye ilave ettim.
- Bir çay bardağı su ekledim. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika pişirdim ve kapattım.
- Arzuya göre üstüne doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz.Tüm zeytinyağlılar da olduğu gibi imam bayıldı da ertesi güne çok daha lezzetli oluyor.4 kişilik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder