3 Nisan 2023 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane paket yağ 250 gram (oda sıcaklığında yumuşamış olcak)
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un (kontrolü koyunuz)

Şerbati için:

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 2 damla limon

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce serbetimizi yapalım şekeri suyu tencereye alalım.
  • Kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca limonu sıkalım bi tur karıştıralım beklesin.
  • Hamurumuza geçelim un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice yoğuralım.
  • Unumuzu kontrolü bir şekilde dökelim yoğuralım, hamur yumuşak olacak ele yapışmayan bir hamur olacak hamurdan cevizden bi tik büyük hamur alalım.
  • Parmak uzunluğunda oval şekil verelim, resim paylaştım bakabilirsiniz borcama dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla çizikler atalım.
  • 200 derece kızarana kadar pişirelim pistiğinde tatlının ilk sıcaklığı çıktığında ilik şerbeti her yerine gelecek şekilde dökelim, soğuyunca servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder