Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane paket yağ 250 gram (oda sıcaklığında yumuşamış olcak)
- 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 2 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un (kontrolü koyunuz)
Şerbati için:
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 2 damla limon
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce serbetimizi yapalım şekeri suyu tencereye alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca limonu sıkalım bi tur karıştıralım beklesin.
- Hamurumuza geçelim un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice yoğuralım.
- Unumuzu kontrolü bir şekilde dökelim yoğuralım, hamur yumuşak olacak ele yapışmayan bir hamur olacak hamurdan cevizden bi tik büyük hamur alalım.
- Parmak uzunluğunda oval şekil verelim, resim paylaştım bakabilirsiniz borcama dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla çizikler atalım.
- 200 derece kızarana kadar pişirelim pistiğinde tatlının ilk sıcaklığı çıktığında ilik şerbeti her yerine gelecek şekilde dökelim, soğuyunca servise hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder