Ispanaklı Börek (Yufka İle Yapılan El Açmasını Aratmayacak Enfes Bir Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için;
- 800 gram ıspanak
- 150 gram lor peyniri
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Ispanaklı Börek (Yufka İle Yapılan El Açmasını Aratmayacak Enfes Bir Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları yıkayıp ufak ufak doğrayalım. Ispanakları avuç içinde suyunu iyice sıkıp temiz bir kaseye alalım.
- Bir tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ ve doğranmış soğanı alıp kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavurmuş olduğumuz soğanımızı ıspanağın üzerine ekleyelim pul biber karabiber tuz ve lor peynirini ekleyip güzelce karıştıralım.
- Genişçe bir kaseye sos malzemelerimizin hepsini alıp çırpıcı ile iyice çırpalım.
- Bu esnada fırınımızı fansız 190 dereceye ayarlayalım.
- Tezgahımızın üzerine bir adet yufkayı açalım.
- Yufkamızın üzerine sostan 4-5 kaşık döküp fırça yardımı ile her yere eşit gelecek şekilde sürelim.
- İç harcımızdan yeteri kadar ekleyip rulo şekilde saralım ikiye katlayıp tepsimize alalım ( resimde gördüğünüz şekilde).
- Bütün yufkaları aynı işlemi yapıp harcımız bitene kadar devam edelim.
- Kalan sosu üzerine eşit gelecek şekilde sürelim ve fırınımıza pişmesi için yollayalım.
- Yaklaşık 40-45 dakika kadar üzeriler gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika kadar ılımaya bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder