23 Nisan 2023 Pazar

Ispanaklı Börek (Yufka İle Yapılan El Açmasını Aratmayacak Enfes Bir Börek) Tarifi

 

Ispanaklı Börek (Yufka İle Yapılan El Açmasını Aratmayacak Enfes Bir Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için;

  • 800 gram ıspanak
  • 150 gram lor peyniri
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Ispanaklı Börek (Yufka İle Yapılan El Açmasını Aratmayacak Enfes Bir Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanakları yıkayıp ufak ufak doğrayalım. Ispanakları avuç içinde suyunu iyice sıkıp temiz bir kaseye alalım.
  • Bir tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ ve doğranmış soğanı alıp kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavurmuş olduğumuz soğanımızı ıspanağın üzerine ekleyelim pul biber karabiber tuz ve lor peynirini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Genişçe bir kaseye sos malzemelerimizin hepsini alıp çırpıcı ile iyice çırpalım.
  • Bu esnada fırınımızı fansız 190 dereceye ayarlayalım.
  • Tezgahımızın üzerine bir adet yufkayı açalım.
  • Yufkamızın üzerine sostan 4-5 kaşık döküp fırça yardımı ile her yere eşit gelecek şekilde sürelim.
  • İç harcımızdan yeteri kadar ekleyip rulo şekilde saralım ikiye katlayıp tepsimize alalım ( resimde gördüğünüz şekilde).
  • Bütün yufkaları aynı işlemi yapıp harcımız bitene kadar devam edelim.
  • Kalan sosu üzerine eşit gelecek şekilde sürelim ve fırınımıza pişmesi için yollayalım.
  • Yaklaşık 40-45 dakika kadar üzeriler gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika kadar ılımaya bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder