5 Nisan 2023 Çarşamba

Kayseri Yağ Mantısı Tarifi

 

Kayseri Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 6-7 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Kayseri Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim. Un markasına göre ölçü değişiklik gösterebilir.
  • Hamuru 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcı için; patatesleri haşlayalım. Sıvı yağda minik minik doğradığımız kuru soğanı kavuralım ve baharatları da ekleyelim.
  • Patatesi ezip, sosuyla karıştırıp, soğumaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru 2 bezeye ayırıp, çok ince olmayacak şekilde açalım. Kare kare keselim.
  • İç harcından koyup kapatalım, kızgın yağda kızartalım.
  • Salçalı sosunu yapalım.
  • Kızarttığımız mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • Salçalı sos da döküp servis edelim(biz patatesli sevdiğimiz için patatesli yapıyorum. Siz kıymalı harç ile de yapabilirsiniz)
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder