Pratik Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka 470 g
Sosu için;
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 tane yumurta (Eğer yumurtalarınız büyük ise 2 tane kullanın)
- 1 paket kabartma tozu
İçi için;
- 500 g ıspanak
- Küçük kase ufalanmış beyaz peynir (arzuya göre)
- İster yeşil soğan 4-5 dal
- Yada bir büyük kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
Yada;
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Pratik Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce ıspanağımızı güzelce yıkıyoruz, kesiyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Yeşil soğanları ince ince doğruyoruz. Bir büyük kaseye suyunu sıkarak ıspanağı alıyoruz doğranmış soğanları ilave edip, baharatlarını ilave ediyoruz yağıda ekleyip, karıştırıyoruz.
- Bir kasede beyaz peyniri ufalayıp, içine maydanoz ekliyoruz karıştıyoruz.
- Sosu için bütün malzemeyi bir kaseye katıp, karıştırıyoruz.
- Baklavalik yufkamızı açıp bir tepsiye alıyoruz ve üstünü bir bez ile kapatıyoruz kurumaması için.
- Şimdi ilk olarak iki yufka alıp seriyoruz üstüne sos sürüyoruz fırça ile kuru yer bırakmıyoruz (birinci yufka soslanmıyo) kısa olan tarafına kenara iç harcı koyup rulo yapıyoruz ve etrafında donduruyoruz bütün yufkalara
- Aynı işlemi uyguluyoruz. Kalan sostan üstünede sürüp, önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Ilık servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder