Mısır Unlu Kraker Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 çay bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı çörekotu
Mısır Unlu Kraker Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağ oda sıcaklığında olmalı ve unlar elenmiş olmalı.
- Sıcak su hariç bütün malzemeleri iyice karıştıralım.
- En son sıcak suyu ekleyip yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp mutfak tezgahında iki elimizle aşağı yukarı hareket ederek cubuk şeklini verelim ve bıcakla keselim.
- Yağlı kagıt serili tepsiye 1 cm aralıklarla dizelim.
- 180• de 30 dk kızarana kadar pişirelim.
- Bu tariften tam 2, 5 tepsi çıkıyor dilerseniz kalanları pişmiş şekilde dondurucuya atabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder