Patates Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- Patates (500 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- Kıyılmış maydanoz
Patates Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri tencereye koyalım.
- Patateslerin üzerine su ve tuz ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim.
- Ilıyan patateslerin kabuklarını soyalım.
- Patatesleri buzdolabına kaldıralım.
- Soğuyan patatesleri rendeleyelim.
- Çıtır patatesler için tavanın tabanını sıvı yağla kaplayalım.
- Tavaya patatesleri koyalım.
- Büyük ocakta yüksek ateşte 4-5 dakika kızartalım.
- Kenarları kızarınca çevirelim.
- Tavayı yağlayalım.
- Yüksek ateşte 3 dakika kızartalım. Afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder