Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı etsuyu yada tavuksuyu veya kemik suyu (Benim buzluğumda kemik suyu vardı onu ekledim)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz (Siz ayarlayın)
- 1 avuç kıyılmış maydanoz (Benim kuru maydanozum vardı 1 yemek kaşığı koydum)
Pirinç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağları alalım erirken salçaları ekleyelim.
- Altını kısalım biriki çevirelim.
- 3 dakika kadar kavrulsun suyu ve et suyunu ekleyelim.
- Kaynayınca yıkayıp süzdüğümüz pirinci tuz ve biberleri ekleyelim kapağını aralıklı bırakalım tam kapatmayalım ki pirinç çok köpürür taşar.
- Arada karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim 25 dakika kadar.
- Maydonozunu ekleyip altını kapatalım çorbayı içerken limon sıkmayı unutmayalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder