7 Nisan 2023 Cuma

Tavada Tuzlu Kek Tarifi

 

Tavada Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 150 gr tam yağlı taze beyaz peynir
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı un

Arası için;

  • 4-5 dilim dilimli tam yağlı taze tost peyniri

Pişirmek için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tavada Tuzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurtaları, yoğurdu, unu, tuzu, karabiberi, kabartma tozunu alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Üzerine rendelenmiş patates, doğranmış kapya biber, yeşil biber, ince kıyılmış maydanoz, küçük küçük doğranmış beyaz peyniri ekleyerek spatula ile karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alarak her yerinin yağlanmasını sağlayalım.
  • Üzerine hazırladığımız harcın yarısını boşaltarak düzeltelim.
  • Tost peyniri dilimlerini de harcın üzerine yerleştirerek kalan harcı boşaltalım ve üzerini düzelttikten sonra tencerenin kapağını kapatalım.
  • Kısık ateşte kekimizi pişirelim. Bu aşamada spatula ile ara ara pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Alt kısmı kızaran keki düz bir kapak yardımı ile ters çevirelim ve kapağını kapatarak bu yüzeyini de aynı şekilde pişirelim.
  • Her iki yüzeyi de güzelce kızaran ve pişen tavada tuzlu kekimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder