Tavada Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet patates
- Çeyrek demet maydanoz
- 150 gr tam yağlı taze beyaz peynir
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı un
Arası için;
- 4-5 dilim dilimli tam yağlı taze tost peyniri
Pişirmek için;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavada Tuzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurtaları, yoğurdu, unu, tuzu, karabiberi, kabartma tozunu alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Üzerine rendelenmiş patates, doğranmış kapya biber, yeşil biber, ince kıyılmış maydanoz, küçük küçük doğranmış beyaz peyniri ekleyerek spatula ile karıştıralım.
- Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alarak her yerinin yağlanmasını sağlayalım.
- Üzerine hazırladığımız harcın yarısını boşaltarak düzeltelim.
- Tost peyniri dilimlerini de harcın üzerine yerleştirerek kalan harcı boşaltalım ve üzerini düzelttikten sonra tencerenin kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte kekimizi pişirelim. Bu aşamada spatula ile ara ara pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Alt kısmı kızaran keki düz bir kapak yardımı ile ters çevirelim ve kapağını kapatarak bu yüzeyini de aynı şekilde pişirelim.
- Her iki yüzeyi de güzelce kızaran ve pişen tavada tuzlu kekimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder