Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 6-7 adet patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
Sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyip baharatları ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Tavukları ince uzun şeklinde keselim ve sosla karıştırıp en az yarım saat kadar bekletelim.
- Patatesleri ince ince keselim kızartalım.
- Tavukları ısıtılmış tavaya alalım ve suyunu çekip kızarana kadar pişirelim. Kızarttığımız patatesleri servis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğurdu ardından tavukları ve em son sosumuzu gezdirip servise hazır edelim.
- Dilerseniz görsel açıdan üzerine ince kıyılmış maydanozda serpe bilir siniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder