Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz (Damak zevkinize göre)
- Sıvıyağ
Üzerine sürmek için:
- Tereyağ
Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlayalım. Patatesler haşlandıktan sonra patatesleri ezelim.
- Rendelediğimiz soğanı az sıvı yağ ile kavuralım.
- Salçayıda ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Patatesleri ve baharatlarıda ekleyerek güzelce harmanlayalım soğuması için bir kenara alalım.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeyi bir yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Unuda azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 40 dakika kadar mayalanması için bir kenara alalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayıralım.
- İç harcımızdanda hamur bezesi kadar parçalar alarak yuvarlayalım.
- Bir bezeyi tezgahta pasta tabağı büyüklünde açalım.
- Ortasına yuvarladığımız iç harçtan koyup fotoğraflardaki gibi kapatalım.
- Ardından çok bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
- Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim.
- Her iki tarafınada tereyağ sürelim. Sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun 🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder