3 Nisan 2023 Pazartesi

Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi

 

Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağ 

    Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlayalım. Patatesler haşlandıktan sonra patatesleri ezelim.
  • Rendelediğimiz soğanı az sıvı yağ ile kavuralım.
  • Salçayıda ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Patatesleri ve baharatlarıda ekleyerek güzelce harmanlayalım soğuması için bir kenara alalım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeyi bir yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
  • Unuda azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dakika kadar mayalanması için bir kenara alalım.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayıralım.
  • İç harcımızdanda hamur bezesi kadar parçalar alarak yuvarlayalım.
  • Bir bezeyi tezgahta pasta tabağı büyüklünde açalım.
  • Ortasına yuvarladığımız iç harçtan koyup fotoğraflardaki gibi kapatalım.
  • Ardından çok bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim.
  • Her iki tarafınada tereyağ sürelim. Sıcak olarak servis edelim.
  • Afiyet olsun 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder