28 Mayıs 2023 Pazar

15 Dakikada Kıyır Kıyır (Şipşak Poğaça) Tarifi

 

15 Dakikada Kıyır Kıyır (Şipşak Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı doğranmış dereotu (şart değil)
  • 1 adet yumurta akı içine sarısı dışına (sürmek için)

Arası için;

  • Beyaz peynir

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    15 Dakikada Kıyır Kıyır (Şipşak Poğaça) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yumurta akı karıştırılır ve un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Üzerine doğranmış dereotu ilave edilip yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parça koparıp içine istediğimiz peynir çeşidini ekliyoruz ve birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ve susam ekliyoruz.
  • 180 derece fırında ortalama 20 dakika pişiriyoruz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder