Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 30 ml ayçiçek yağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 50 gr tereyağ
- 35 gr un
- 190 gr kırmızı mercimek (1 su bardağı)
- 1,5 lt sıcak su
- 3 gr zerdeçal
- 5 gr tuz
- Defne yaprağı
Üzerine;
- Sıvıyağ ve toz biber
Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ tencereye alınır.
- Soğan,patates, havuç ve sarımsak eklenir.2 dk kavrulur.
- Tereyağ ilave edilir,tekrar kavrulur.
- Mercimek,un,zerdeçal ve tuz eklenir.
- Unun kokusu gidene kadar kavrulur.
- Kaynar su ilave edilir.
- Defne yaprağı atılır.
- Kısık ateşte 30-40 dk pişirilir.
- İçinden defne yaprağı çıkartılır.
- Pürüzsüz olana kadar blenderden çekilir.
- 1Üzerine sıvı yağda ısıtılmış kırmızı biber dökerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder