Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 500 gram ıspanak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
- 4 tane patates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
- 100 gram rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanakları iyice yıkayıp süzelim doğrayalım.
- Patatesleri de küp şeklinde doğrayalım tencereye zeytinyağını ve kıymayı alıp rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Piyazlık doğranmış soğanları ekleyip soteleyelim, ardından patatesleri ve baharatları ekleyelim 4-6 dakika kavuralım.
- Ispanakları ekleyip karıştıralım ıspanaklar solana kadar kavuralım uygun bir tepsiye alıp yayalım.
- Beşamel sosu için tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım unu ekleyelim hafif sarıncaya kadar kavuralım.
- Sütü karıştırarak ekleyelim tuz ve karabiber.
- İlave edelim karıştıralım koyulunca altını kapatalım ıspanağın üzerine yayalım.
- Kaşar rendesini de ekleyip ısıtılmış fırında 180 c kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim sıcak olarak servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder