5 Mayıs 2023 Cuma

Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi

 

Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • Yarım paket instant maya (5 gr)
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3,5-4 su bardağı un

İç dolgusu için;

  • 500 gr kakaolu kek
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • File badem

    Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?Not Ekle

    1. Ay çöreğinin iç dolgusu için karıştırma kabına kakaolu kekleri, süt, ceviz, kakao, pudra şekeri, tarçın ve kuru üzümü alarak spatula ile güzelce karıştıralım.
    2. Karışan iç harcımızı eşit 12 parçaya ayıralım. Elimizle yuvarlayarak rulo şekline getirelim.
    3. Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, mahlep, tuz, toz şekeri ekleyerek çırpma teli ile karıştıralım.
    4. Ardından unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
    5. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. Birbirine eşit 12 parçaya ayıralım.
    6. Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
    7. Bezelerden bir tanesini tezgaha alarak merdane ile uzunlamasına açalım.
    8. Üzerine hazırladığımız kakaolu kek harcından yerleştirerek hamuru sıkıca kapatalım.
    9. 1-2 tur yuvarlayarak rulo şeklini almasını sağlayalım. Ardından ay şeklini vererek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
    10. Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayarak şekillendirelim.
    11. Son olarak çöreklerimizin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
    12. Sürenin sonunda pişen ay çöreklerimiz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder