Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta akı
- Yarım paket instant maya (5 gr)
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3,5-4 su bardağı un
İç dolgusu için;
- 500 gr kakaolu kek
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- File badem
Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?Not Ekle
- Ay çöreğinin iç dolgusu için karıştırma kabına kakaolu kekleri, süt, ceviz, kakao, pudra şekeri, tarçın ve kuru üzümü alarak spatula ile güzelce karıştıralım.
- Karışan iç harcımızı eşit 12 parçaya ayıralım. Elimizle yuvarlayarak rulo şekline getirelim.
- Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, mahlep, tuz, toz şekeri ekleyerek çırpma teli ile karıştıralım.
- Ardından unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. Birbirine eşit 12 parçaya ayıralım.
- Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Bezelerden bir tanesini tezgaha alarak merdane ile uzunlamasına açalım.
- Üzerine hazırladığımız kakaolu kek harcından yerleştirerek hamuru sıkıca kapatalım.
- 1-2 tur yuvarlayarak rulo şeklini almasını sağlayalım. Ardından ay şeklini vererek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
- Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayarak şekillendirelim.
- Son olarak çöreklerimizin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ay çöreklerimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder